Logo sulpan bilalova Sulpan Bilalova
 Haar oeuvre:  mix van abstractie, expressionisme en (sur)realisme

Home

De Kunstschilder

Haar Oeuvre

Biografie

Exposities

Monotypes

Olieverf

Acryl

Aquarellen

Overige media

Illustraties

Contact

Sulpan Bilalova is bekend met nagenoeg alle stijlen en genres. Vaak is haar werk een mix van verschillende stromingen, hetgeen resulteert in unieke, aansprekende, levendige kunst. Door vervorming, overdrijving, en haar kleuren-composities, smeedt ze emotie, fantasie en werkelijkheid tot een harmonische eenheid, hetgeen resulteert in unieke, tot nadenken stemmende kunst.

Soms worden kleuren en vormen gefilterd, door de emoties van de kunstenaar en nog steeds zie je de aanleiding van het schilderstuk duidelijk herkenbaar terug.  Kijk bijvoorbeeld naar  schilderijen van de serie "Tomcat's Party", of naar haar stadsgezichten uit de serie "Parijs".

Soms gaat de kunstschilder een stapje verder en wordt de relatie met de werkelijkheid minimaal; emotie en fantasie voeren de boventoon. Toch zal de aandachtige kijker de echo van datgene wat aan de basis lag, kunnen terugvinden op het doek. Dit zijn stukken die de kijker intrigeren; metaforisch, grotesk;  zoals de serie "Ural Motives", en op een wat andere manier, de Acryl: “Zee-Land-Meeuw”

Wanneer je kijkt naar de haar schilderijen "Eneuch's Droom” en “Vlucht”, zie je een meer gestileerde werkelijkheid die haar gevoel ondersteunt. De kunstenaar visualiseert haar boodschap door middel van vervorming en overdrijving van haar model, en aangepast kleur-gebruik.

Soms heeft het werk van sulpan een wat surrealistische inslag.  De object worden op een heel eigen manier voorgesteld; de compositie is opgebouwd uit wilde patronen; gedurfde, heldere of ongewone kleuren worden gebruikt.  Zie bijvoorbeeld het acryl schilderij  "Mirror Carp", en het monotype “Konik Horse”

Sulpan is ook geen onbekende in het
realistische genre. Zie bijvoorbeeld het klassiek geconditioneerd portret "Grandma muslima", het olieverf "ZelfPortret", het landschaps-schilderij  “Old Oak” en de stillevens: Oranges (Monotype) en (Acryl).
sulpan painting
sulpan
  de kunstschilder
biografie  
copyright by Sulpan Bilalova                                                                                                                                                    Last Update: may 2011