Logo sulpan bilalova Sulpan Bilalova
De Kunstschilder.

Home

De Kunstschilder

Haar Oeuvre

Biografie

Exposities

Monotypes

Olieverf

Acryl

Aquarellen

Overige media

Illustraties

Contact

Over de kunstschilder.
Sulpan Bilalova is geboren in 1965 in Ufa, Russische Federatie. Ze is afgestudeerd aan de Grafische Faculteit der Schone Kunsten van de Bashkir State University (1987). Sulpan is een veelzijdige kunstschilder die werkt in Rusland en Nederland. Haar handen zijn even vaardig met palet, penseel als potlood. Ze maakt zowel grafische kunst (monotypes) als schilderijen op basis van olie, acryl, aquarel, pastel en inkt. Soms gebruikt ze gewone viltstiften en kleurpotloden


De inspiratiebronnen voor haar schilderijen
De kunstschilder vindt de onderwerpen voor haar schilderijen in de omringende wereld. De aanleiding kan zowel een gewone (een schaap op de dijk) als een bijzondere (de inslag van de komeet Tunguska) gebeurtenis zijn. Deze worden meestal verweven met haar fantasie, gedachten en gevoelens, en dat resulteert in onverwachte ontwerpen die leiden tot de geboorte van unieke, poŽtische kunst. Het is alsof ze haar antwoord met haar penseel op het doek schrijft.

Haar boodschap

Sulpan selecteert zorgvuldig de titels van haar werk, die in een paar woorden haar beleving van de natuur en of het leven vastleggen(Tree elements). De titel is een metafoor, en geeft slechts een hint in een bepaalde richting. Het is de kijker die bewust en onbewust interpreteert; laat nadenken over lotsbestemming, leven of dood.

De kopers van haar schilderijen
Het is geen toeval dat haar monotypes olieverfschilderijen acrylschilderijen, aquarellen, pastels en pentekeningen zijn verkocht aan mensen van verschillende leeftijden, godsdiensten en nationaliteiten.

  home
haar oeuvre 
copyright by Sulpan Bilalova                                                                                                                                                    Last Update: may 2011